1 hodnocení

Kostelanská třešňovice 2020 42% 0,7l

NOVINKA - PRVNÍ EDICE

První, výrazně limitovaná edice třešňovice, vyrobená z ručně sbíraných třešní odrůdy Kordia z vlastního sadu v Kostelanech u Kroměříže. První ročník sklizně 2020, který nebyla nikterak bohatá. Z necelé tuny ovoce vznikl destilát, který před lahvováním dále rok dozrával, protože peckoviny si žádají čas pro ustálení chuti.

Chuť i vůně s typickým náznakem pecek. Nejlépe se rozvinou při podávání v pokojové teplotě. 

Vyrobeno pouhých 249 kusů, láhve jsou číslovány. 

Z důvodu limitovaného množství jsme omezili nákup v jedné objednávce na dvě láhve. 

Položka byla vyprodána…
Vyprodáno
Kód: 05010
Značka: R. JELÍNEK
1 249 Kč
Kategorie: OVOCNÉ DESTILÁTY
Druh sortimentu: Alko
Objem: 0,7 l
Obsah alkoholu: 42 %
Výrobce: RUDOLF JELÍNEK a.s.
Složení: třešňový destilát
Položka byla vyprodána…
Kostelanská třešňovice 2020 42% 0,7l
Novinka Z našich sadů

Po více než deseti letech zkušeností s vlastní výsadbou švestkových sadů jsme se rozhodli investovat také do meruňkových a třešňových sadů. V roce 2014 jsme založili třešňový sad v Kostelanech nedaleko Kroměříže. První nepříliš bohatou úrodu jsme sklidili v roce 2020. Necelá tuna třešní dala vzniknout 249 lahvím ročníkové třešňovice. Protože peckoviny musí být lahvovány odleželé, počkala si tato třešňovice na lahvování rok. Jde o pálenku z odrůdy Kordia, a vůně i chuť jsou pro třešňovici charakteristické, výrazně se v nich projevují pecky.

Palírenství má na Valašsku dlouhou tradici, a tak není divu, že kromě švestek se zde začaly destilovat i pro region typické pozdní odrůdy tmavých třešní. Těm se na úpatí Beskyd skvěle daří a dosahují proto ideální zralosti a cukernatosti. Právě tyto odrůdy třešní jsou u nás zpracovávány tradičními recepturami, přitom za použití moderních technologií. Vyzrálý třešňový kvas s peckami podstupuje trojstupňovou destilaci a před stáčením do lahví nejméně rok zraje v nerezových tancích, díky čemuž dochází k sladění chuti a vůní a celkovému "zakulacení".  

Třešňovici doporučujeme podávat za pokojové teploty, neboť jen tak dosáhnete plného rozvinutí její chutě a vůně.

 

Jak rozjet párty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: