Žádné produkty
Prohlédnuté produkty
Tento dnes již vzácný druh jeřábu je...
Tento dnes již vzácný druh jeřábu je pro hodně lidí neznámý. Zato termín oskerušovice je pojem více známý zvláště starší generaci na Moravě. Destilát z oskeruší, drobných malvic hruškovitého tvaru, je některými pokládán za vůbec nejlepší ovocný destilát. Vůně a chuť je typická pro nahniličené plody této vzácnosti.
Nejvzácnější moravská pálenka – pálenka z oskeruší
Skladem
Obsah alkoholu | 42 % |
Kategorie | ovocný destilát |
Složení | destilát z oskeruše |
Výrobce | R. JELÍNEK |
Tento dnes již vzácný druh jeřábu je pro hodně lidí neznámý. Zato termín oskerušovice je pojem více známý zvláště starší generaci na Moravě. Destilát z oskeruší, drobných malvic hruškovitého tvaru, je některými pokládán za vůbec nejlepší ovocný destilát. Vůně a chuť je typická pro nahniličené plody této vzácnosti.
Jeřáb oskeruše
Znamenitý zážitek! Opravdu, kupte si vhodnou degustační skleničku (já mám jak od Jelínka, tak oficiální na skotskou Glencairn), a tento drink nabízí nové sféry degustačního výzkumu a zážitků! Bohatá vůně, široké spektrum chuti. Doporučuji si koupit i Jeřabinku (já jsem ochutnal jak od Jelínka, tak od Maršíkovského mlýnu, takže mohu porovnávat), protože oba destiláty jsou z jeřábu. Je třeba mít tyto drinky tedy dva, protože mně vynikne oskerušovice více tehdy, pokud k ní mám podobný drink ,,do páru" ke srovnání. Už by to chtělo jenom, aby R.Jelínek zavedl nějakou stářenou oskerušovici, třeba 3 roky, ale koupili byste si to za tu cenu? Já si myslím, že ANO :-)
Oskerušovice
Široká, intenzivní vůně, velmi silná, lahodná a specifická chuť! Oproti příjemně jemné jeřabince je oskerušovice chuťově mnohem výraznější. Oskeruše se dožívá až 500 let. Pálenka z několik set roků starého jeřábu? To není jen chuť a vůně, je v tom i kousek našich dějin.