Neohodnoceno

Slovácká borovička ze sudu 45% 0,7l

Legendární Slovácká borovička je tradičním produktem vizovického regionu od 19. století. 

Tato borovička ze sudu zrála přesně po dobu jednoho roku v dubových sudech po naší Gold Cock whisky. Borovička tak získala nejen krásnou zlatavou barvu, ale také jemnější chuť, připomínající brandy, která však přesto nepřekrývá původní zemitý charakter a chuť jalovcového destilátu.

Můžeme doručit do:
27.10.2021
Skladem (> 5 ks)
Kód: 03876
Značka: R. JELÍNEK
999 Kč
Kategorie: BOROVIČKA
Druh sortimentu: Alko
Objem: 0,7 l
Obsah alkoholu: 45 %
Výrobce: RUDOLF JELÍNEK a.s.

Tip: doporučujeme podávat při pokojové teplotě. 

Slovácká borovička ze sudu vzniká jako Slovácká borovička Originál, která však byla dále stařená v dubových sudech po naší Gold Cock whisky. Jalovčinky jsou macerovány ve velejemném lihu po dobu stanovenou recepturou pocházející z 19. století, poté je celá směs destilována a přesně na 12 měsíců uložena do dubových sudů. Takzvané „vyšeptalé“ sudy, které by jinak byly již jen recyklovány nemění chuť ani vůni, ale díky propustnosti nechávají destilát takříkajíc dozrát. Tímto jedinečným procesem a díky dubovému dřevu si Slovácká borovička ponechává originální, původní vůně a chuť, ale navíc dosáhne uhlazenějšího a komplexnějšího výrazu. Díky uložení v dubových sudech zase jemnou nasládlou chuť mísící se s původní chutí jalovce a jemného kvalitního lihu, ale také mírně zlatavou barvu, tolik charakteristickou pro stařené destiláty.

V limitované edici jsme navíc připravili sadu tří rozdílně stařených boroviček, tzv. Slovácká borovička limitovaná edice 3x 0,2 litru, jedna zrála po dobu 12 měsíců v dubovém sudu po bourbonu, druhá v sudu po české whisky Gold Cock a třetí po slivovici.  Máte tak jedinečnou příležitost ochutnat a porovnat různé vůně a chutě tohoto typického jalovcového destilátu.

Ještě více o Slovácké borovičce

Výroba borovičky má ve Vizovicích stovky let trvající tradici, a je také neodmyslitelně spjata s historií palírenství ve Vizovicích a osobami Karla Singera a Zikmunda Jelínka. Tradiční výrobní postup zachovávající průtahovou destilaci jako základ výroby borovičky se v nezměněné podobě užívá dodnes. Modernizovány byly pouze technologie, které přispívají k tomu, že jalovcový destilát je ještě jemnější a čistější než dříve, stále si ale zachovává svou charakteristickou drsnou podstatu.

Název produktu, Slovácká borovička, možná překvapí ­­– vyrábí ji přece tradiční valašský výrobce. Vznikl v době exportních úspěchů Rudolfa Jelínka v USA. Na tamním trhu byla ve třicátých letech minulého století velmi populární a úspěšná slovenská borovička. Rudolf Jelínek hledal cesty, jak vytvořit konkurenci tomuto produktu, a tak vymyslel název Slovácká borovička, což bylo v anglicky mluvících zemích prakticky neodlišitelné od slovenské borovičky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: