Edice jubilejních slivovic v dubovém kufru
Kompletní řada všech jubilejních slivovic R. JELÍNEK ročníků 1999-2008 v originálním pojízdném dřevěném kufru, se dvěma degustačními skleničkami.
Jubilejní slivovice byly vyráběny vždy z prvního destilátu daného roku, které definují charakter švestek tohoto ročníku. Jedná se o tradičně připravený švestkový destilát s vůní, v níž cítíme nasládle mandlové aroma pecek, které nepřekrývá ovocný charakter. Chuť je díky zrání a tradičním postupům jemná, ovocná, lehce odkazující k mandlím.
Sběratelská edice, ideální k archivaci.
Vzhledem k charakteru a balení edice je možné pouze osobní převzetí v prodejně Návštěvnického centra ve Vizovicích nebo v Muzeu slivovice v Praze, ostatní způsob dopravy po předchozí dohodě.
Kategorie: | Jubilejní slivovice |
---|---|
Druh sortimentu: | Alko |
Objem: | 10x 0,7 l |
Obsah alkoholu: | 53 % |
Výrobce: | RUDOLF JELÍNEK a.s. |
Složení: | švestkový destilát |
Klasický destilát ze švestek se na Valašsku pálí již od poloviny 18. století. Díky příhodným klimatickým podmínkám se zde švestkám vždy velmi dobře dařilo a jejich zpracování na kvas se stalo specialitou místních mistrů, předávanou z generace na generaci. Tato tradice se koncentrovala především ve Vizovicích, kde se již více než sto dvacet let vyrábí pravá Jelínkova slivovice trojstupňovou destilací. Právě tento způsob destilace stojí za jedinečnou čistotou a jemností Jelínkovy slivovice. Pecky zůstávají po celou dobu v kvasu a dodávají výslednému destilátu specifickou chuť třísloviny. Zrání dá destilátu odpočinout před jeho stáčením do lahví, ve kterých se k zákazníkovi dostává bez nadsázky český národní nápoj.
V roce milénia byla započata tradice stáčení limitované série jubilejních slivovic R. JELÍNEK, vyrobených vždy z prvního destilátu daného roku. Postupně vznikla řada slivovic R. JELÍNEK 1999-2008, které dokumentují charakter každého ročníku, tedy vlastnosti švestek ovlivňovaných počasím v průběhu jejich dozrávání. Lahvováno bylo podle úrody a předpokládaného zájmu sběratelů v počtu několika tisíc lahví, vhodných také pro archivaci.
Jedná se o tradičně připravený švestkový destilát s vůní, v níž cítíme nasládle mandlové aroma pecek, které nepřekrývá ovocný charakter. Chuť je díky zrání a tradičním postupům jemná, ovocná, lehce odkazující k mandlím.
Slivovice by se měla degustovat při pokojové teplotě, jedině tak se dokonale rozvine její vůně i chuť, a tak můžeme naplno vychutnat práci vizovických palírníků.