Neohodnoceno

Jubilejní slivovice 2001 53% 0,75l

Slivovice R. JELÍNEK 2001 patří do řady jubilejních slivovic 1999-2008, vyrobených vždy z prvního destilátu daného roku, které definují charakter švestek tohoto ročníku.

Jedná se o tradičně připravený švestkový destilát s vůní, v níž cítíme nasládle mandlové aroma pecek, které nepřekrývá ovocný charakter. Chuť je díky zrání a tradičním postupům jemná, ovocná, lehce odkazující k mandlím.

Můžeme doručit do:
27.10.2021
Skladem (> 5 ks)
Kód: 01460
Značka: R. JELÍNEK
4 999 Kč
Kategorie: Jubilejní slivovice
Druh sortimentu: Alko
Objem: 0,7 l
Obsah alkoholu: 53 %
Výrobce: RUDOLF JELÍNEK a.s.
Složení: švestkový destilát

Klasický destilát ze švestek se na Valašsku pálí již od poloviny 18. století. Díky příhodným klimatickým podmínkám se zde švestkám vždy velmi dobře dařilo a jejich zpracování na kvas se stalo specialitou místních mistrů, předávanou z generace na generaci. Tato tradice se koncentrovala především ve Vizovicích, kde se již více než sto dvacet let vyrábí pravá Jelínkova slivovice trojstupňovou destilací.  Právě tento způsob destilace stojí za jedinečnou čistotou a jemností Jelínkovy slivovice. Pecky zůstávají po celou dobu v kvasu a dodávají výslednému destilátu specifickou chuť třísloviny. Zrání dá destilátu odpočinout před jeho stáčením do lahví, ve kterých se k zákazníkovi dostává bez nadsázky český národní nápoj.

V roce milénia byla započata tradice stáčení limitované série jubilejních slivovic R. JELÍNEK, vyrobených vždy z prvního destilátu daného roku. Postupně vznikla řada slivovic R. JELÍNEK 1999-2008, které dokumentují charakter každého ročníku, tedy vlastnosti švestek ovlivňovaných počasím v průběhu jejich dozrávání. Lahvováno bylo podle úrody a předpokládaného zájmu sběratelů v počtu několika tisíc lahví, vhodných také pro archivaci.  

Jedná se o tradičně připravený švestkový destilát s vůní, v níž cítíme nasládle mandlové aroma pecek, které nepřekrývá ovocný charakter. Chuť je díky zrání a tradičním postupům jemná, ovocná, lehce odkazující k mandlím.

Slivovice by se měla degustovat při pokojové teplotě, jedině tak se dokonale rozvine její vůně i chuť, a tak můžeme naplno vychutnat práci vizovických palírníků.

R. JELÍNEK - Ty pravé ovocné destiláty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: